0 5 minuti 1 anno

De Saoedische Premier League speelde midweeks haar derde wedstrijdronde. Jeddah United en Riyadh Crescent versloegen hun tegenstanders met 4-0 en Barcelona-veteraan Kessie hielp Jeddah National aan 3 opeenvolgende overwinningen, waarmee ze hun formidabele kracht lieten zien. Crowe’s Riyadh Victory leed 2 nederlagen op rij in de openingsronde en als ze deze ronde niet winnen, is het vooruitzicht op het kampioenschap zorgwekkend.Real Madrid kind Voetbaltenue

Jeddah United 4-0 Riyadh Sports Jeddah United in deze ronde van wedstrijden tegen Riyadh Sports, buitenlandse spits Benzema en Marokkaanse international Hammad partner frontlinie, tonen uitstekende stilzwijgende begrip.

In de 17e minuut zette Benzema een tegenaanval in, ontving vervolgens een voorzet van Romarinho en volgde met een duwschot. In de 24e minuut werd Hamed in het strafschopgebied gestuit door een verdediger van de tegenstander en de scheidsrechter kende een strafschop toe, die Hamed zelf nam om de 2-0 te maken. In blessuretijd ontving Hamed een pass van een teamgenoot en stuurde de bal met een schitterende stuit in het net, waarmee zijn tweede doelpunt compleet was.

Jeddah United bleef het tempo van de wedstrijd bepalen toen de tweede helft terugkeerde. Benzema zorgde voor een aantal dreigingen, maar slaagde er niet in om die om te zetten in doelpunten. In de 87e minuut kreeg Mouhanad Shanketi een gele kaart + strafschop voor het rukken aan een tegenstander in het strafschopgebied, maar de strafschop van Abbas werd gepareerd door Grohe. Pas in de 93e minuut scoorde Jeddah United weer, Benzema stuurde een precieze directe bal vanaf de rechterkant van het veld en Alfaraj scoorde met een koel schot voor de keeper, waardoor de overwinning voor Jeddah United een feit was. Uiteindelijk versloeg Jeddah United Riyadh Sports met 4-0 en bleef daarmee ongeslagen. Het team won alle drie wedstrijden in de eerste drie ronden, scoorde negen doelpunten en stond geen enkel doelpunt toe, waardoor het team bovenaan staat.

Riyadh Crescent 4-0 Pioneer Buraidi Riyadh Crescent speelde in deze wedstrijdronde tegen Pioneer Buraidi. Crescent had 60% van het balbezit in de hele wedstrijd en creëerde 20 schoten, waarvan 10 op doel. De eerste helft was een heen-en-weer affaire, waarbij geen van beide partijen in staat was om de impasse te doorbreken tot de 42e minuut, toen Mitrovic de score van Riyadh Crescent opende met een kopbal.

In de tweede helft lanceerde Riyadh Crescent een vloedgolf aan aanvallen alsof hun aderen waren geopend. In de 55e minuut resulteerde een voorzet van Shahrani vanaf links in een overtreding en Dawasari nam de strafschop. In de 69e minuut forceerde Malcolm een doorbraak op rechts om de taart te voeden en Dawasari scoorde twee keer. In de 78e minuut viel Milinkovic neer in het strafschopgebied, emotionele kopstoot tegenstanders, werd uit het veld gestuurd, Crescent maan resterende 10 man om te vechten. Maar toch liet Crescent de controle over het spel niet verslappen, ze bleven druk zetten op de verdediging van de tegenstander, op zoek naar een kans om te scoren. Vlak voor het einde van de wedstrijd zette Malcolm een aanval op aan de rechterkant en Hamdan wikkelde het schot voor het doel af om te scoren.

Uiteindelijk won Riyadh Crescent met 4-0 van Pioneer Buraidai en staat het 3e met 7 punten in 3 ronden. In afwachting van de terugkeer van Neymar denk ik dat de vechtkracht van Riyadh Crescent nog groter zal zijn. Jeddah National 1-0 Akodo Jeddah National moet het in deze wedstrijdronde opnemen tegen Akodo. Zij hebben tijdens de zomer een aantal sterke spelers binnengehaald, waaronder Barcelona-middenvelder Kessie, Newcastle-spits St. Maximilian, Algerijns international Mahrez en Chelsea-doelman Mendy.

In de eerste twee wedstrijdronden won Jeddah National comfortabel en ze willen hun goede vorm in deze ronde voortzetten. De wedstrijd tegen Akodo was echter geen gemakkelijke, omdat Jeddah National geen manier kon vinden om door te breken, ondanks dat ze het initiatief op het veld namen.

Pas in de 97e minuut brak Jeddah National de rust, toen een voorzet van Mahrez vanaf rechts werd binnengeslingerd door Firmino en de oude favoriet van Barcelona, Kessie, de bal in het midden van het veld pareerde om Jeddah National op voorsprong te zetten. Uiteindelijk versloeg Jeddah National Akodo met 1-0 om het seizoen te openen met drie overwinningen op rij.